Τουριστικός Οδηγός

Θέατρα

πίσω στην κατηγορία

Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ιδαλίου

Θέατρα

Η ανέγερση του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ιδαλίου ολοκληρώθηκε τέλος του 2015.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Ιδαλίου.

Η μελέτη και ο σχεδιασμός του αμφιθεάτρου έγινε με σεβασμό πpos τη μορφολογία, το χαρακτήρα του χώρου και τις ανάγκες των δημοτών.

Στο έργο εφαρμόστηκε ένα κράμα από παραδοσιακά και μοντέρνα διαχρονικά υλικά, τα οποία διασφαλίζουν τη διατήρηση της ποιότητας του κτίσματος στο χρόνο απαιτώντας όσο το δυνατό λιγότερη συντήρηση.

Στα δομικά υλικά συμπεριλαμβάνονται η παραδοσιακή πέτρα, το ξύλο το μέταλλο, τα τοπικά υλικά, φυσικά στοιχεία, νερό και κυπριακά φυτά.

Επιπρόσθετα, από το κτίσμα του Αμφιθεάτρου διαμορφώθηκαν κι άλλοι υπαίθριοι χώροι για χρήση, είτε ανεξάρτητα είτε σε συνδυασμό με εκδηλώσει που θα λαμβάνουν χώρα στο μεγάλο Αμφιθέατρο προσθέτοντας στην πολλαπλότητα των πιθανών χρήσεων του συγκροτήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε και στους χώρους εξωτερικά από την περίμετρο του πάρκου με δημιουργία μικρού πάρκου στην πλευρά του πεζοδρομίου κατά μήκος της δυτικής πλευράς ενσωματώνοντας το έργο στο δημόσιο χώρο του Δήμου.

Φωτογραφίες

Χάρτης