Τουριστικός Οδηγός

Πολιτισμός

πίσω στις κατηγορίες
Πολιτισμός
Δημητρίου Χαμάτσου 82, Τ.Θ. 11025, 2540 Δάλι
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε και λειτούργησε το 1966. Αρχικά, στεγαζόταν για αρκετά χρόνια στην αίθουσα του παλιού Δημοτικού Σχολείου, απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελίστριας. Την περίοδο μετά τον πόλεμο του 1974, η βιβλιοθήκη παρέμεινε κλειστή και αργότερα μεταφέρθηκε σε λυόμενη αίθουσα, πάνω από το παλιό νοσοκομείο Ιδαλίου. Κατά την περίοδο 1980 – 1994, η βιβλιοθήκη λειτουργούσε σε εθελοντική βάση κάθε Κυριακή πρωί, αλλά με περιορισμένο αριθμό βιβλίων και πολύ μικρή προσέλευση αναγνωστών. Σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της βιβλιοθήκης, αγοράστηκε μια μεγάλη ποσότητα βιβλίων, φτιάχτηκε κατάλληλα ο χώρος και την 1η Οκτωβρίου του 1994 έγιναν τα εγκαίνια της νέας αναβαθμισμένης βιβλιοθήκης.  Μετά από τα εγκαίνια το αναγνωστικό κοινό αυξ…

Πολιτισμός
Δημητρίου Χαμάτσου 82 Δάλι, Λευκωσία 2540, Κύπρος
Το παλιό κτίριο αγόρασε ο Δήμος Ιδαλίου από την οικογένεια Γιαννικούρη και  ανακαινίστηκε. Στο ισόγειο του παλιού κτιρίου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη ενώ στον όροφο υπάρχουν τρεις αίθουσες οι οποίεςχρησιμοποιούνται ως εκθεσιακός χώρος. Στην Βόρεια και ανατολική πλευρά του κτιρίου έγινε προσθήκη καινούριας πτέρυγας, η οποία περιλαμβάνει υπόγειες αποθήκες,στο ισόγειο αίθουσα διαλέξεων-πολλαπλής χρήσης με βοηθητικούς χώρους και εσωτερική αυλή, και στον πρώτο όροφοεκθεσιακό χώρο. Εγκαινιάστηκε στις 18/09/2006 από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Χριστόφια επί δημαρχίας του Δρ. Νίκου Νικολάου.

Πολιτισμός
Δημαρχείο Ιδαλίου, Dali, Cyprus
Το Δάλι (Ιδάλιον) είναι κωμόπολη της επαρχίας Λευκωσίας και ανεξάρτητος δήμος της Κύπρου. Βρίσκεται στο νότιο μέρος της επαρχίας. Αποτελεί την σύγχρονη κωμόπολη της αρχαίας πόλης του Ιδαλίου. Στο χωριό Δάλι εδρεύει προσωρινά η Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος. Σημερινός πρόεδρος του Δήμου Ιδαλίου είναι ο Δήμαρχος Λεόντιος Καλλένος.

Χάρτης